Yükleniyor...

2018 IPARD Destek Programı Başladı

Anasayfa / Blog / 2018 IPARD Destek Programı Başladı

2018 IPARD Destek Programı Başladı

Anasayfa / Blog / 2018 IPARD Destek Programı Başladı

2018 İçin IPARD Destek Programı Açıklandı

TKDK tarafından sağlanan tarım ve hayvancılık destekleri 2018 yılında da hız kesmeden devam ediyor. IPARD II tarafından sağlanan süt, kırmızı et, yumurta ve kanatlı eti üretiminde sunulacak projeler için ciddi bir bütçe ayrılmış durumda. Söz konusu miktarın 164 milyon 706 bin avro olduğu geçtiğimiz günlerde açıklandı. Bunun yanında, çiftlik faaliyetleri için 87.2 milyon avro tutarında ayrıca bir hibe programı bulunuyor.

Hibe ve Ödenek Programı

Bilindiği gibi IPARD, Avrupa Birliği aday ve aday adayı ülkelerdeki tarımsal üretimi standart seviyelere getirmek için uygulanan bir program. Söz konusu ödenekler IPARD II Programı kapsamında sağlanıyor. Program ödeneklerinden yararlanmak isteyen çiftçilerin başvuru yapmaları gerekiyor.

IPARD II süt, kanatlı eti, kırmızı et ve yumurta üretimi gibi hayvancılık faaliyetlerini kapsıyor. Ancak arıcılık faaliyetleri bu programın kapsamında yer almıyor.

Hangi İllerde Uygulanıyor?

IPARD II programı dâhilinde verilen hibeler Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat illerini kapsıyor.

Başvuru Tarihleri

Hibe için başvuru tarihleri ödenek kapsamına göre değişiyor.

Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi için sağlanan ödeneklerin başvuruları 12 Şubat – 12 Mart arasında online olarak alınıyor. Ancak online başvuru yaptıktan sonra başvurunun çıktısının alınarak diğer belgeler ile birlikte ilgili kurumlara (il-ilçe tarım müdürlükleri, TKDK merkezleri) iletilmesi gerekiyor.

Hayvancılık faaliyetleri ile ilgili başvurular ise 1 Mart ile 2 Nisan arasında online olarak yapılıyor ve aynı şekilde başvurunun çıktısı alınarak ilgili kurumlara teslim edilmesi gerekiyor. Başvurularda 18 ay boyunca yatırım yapması planlanıyor.

Başvuru Nereden Yapılıyor?

Söz konusu hibe ve ödenekler için başvurular Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın internet sitesinden (www.tarim.gov.tr) ve TKDK’nın web adresinden (www.tkdk.gov.tr) yapılıyor. Ayrıca başvuru yapacak kişilerin Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıt olması gerekmektedir.

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için, Hemen Arayın! 0 (266) 715 65 63

Copyright © 2016. Her Hakkı Saklıdır.